Löydä kotiisi täydellinen matto

Oikean kokoinen ja kodin elämänrytmiin sopiva laadukas matto on tärkeä sisustuselementti, joka kannattaa valita huolella. Parhaimmillaan hyvin valittu matto tuo selkeyttä sisustukseesi ja korostaa kotisi parhaimpia puolia. Oli maton tehtävä sitten koota huonekalut yhteen, selkeyttää tilaa tai jakaa sitä, autamme sinua mielellämme löytämään oikean kokoisen maton, mieleisestäsi materiaalista. Sisustusliikkeestämme löydät laajan valikoiman mattoja kestävistä materiaaleista ja useilta eri merkeiltä.

Designers Guild

Designers Guildin mattojen kuoseista löydät kukallisia, graafisia muotoja, raitoja ja yksinkertaisempia malleja.

Hanna Korvela

Hanna Korvelan matoissa yhdistyvät skandinaavinen sisustaminen, korkea laatu, ekologisuus ja moderni muotokieli.

Loook

Käsikudotut ja -solmitut Loookin matot tehdään luonnollisista kuiduista.

Woodnotes

Kotimaisen Woodnotesin matot kudotaan mittatilauksesta. Valikoimasta löydät paperinarumatot, käsinsolmitut villamatot ja tuftatut nukkamatot. Valinnanvaikeutta voi aiheuttaa vain monien hienojen kuosien kirjo!

Lano

Lanon mittatilausmatoista löytyy laaja valikoima värejä ja materiaaleja.

Kivilän Kutomo

Iloa ja kestävää kehitystä! Matoissa käytetään mattomallista riippuen puuvillaa, pellavaa ja villaa.

Toulemonde Bochart

Toulemonde Bochart on hyvä vaihtoehto, kun etsit käsin kudottua, solmittua tai tuftattua mattoa.

Polytuft

Polytuftin matot valmistetaan Ruotsissa Skånessa. Mattoja löytyy niin koteihin kuin toimistoihin ja isoihin avotiloihin.

VM Carpet

Kotimainen VM Carpet valmistaa Karvalan kylässä räsy-, nukka- ja villamattoja. Mattoja tehdään mm. puuvillasta, villasta, paperinarusta, polyamidista, sisalista ja pellavasta.

Villa Nova

Laadukkaat luonnonkuituiset matot kudotaan belgialaisella Louis De Poortere tehtaalla.

Vinkit maton valintaan

1.

MIETI TILAA, JOHON MATTO TULEE Sinulla on varmasti jo selkeästi mielessä mihin tilaan olet etsimässä mattoa. Seuraavaksi on tärkeää pohtia, miten aikaa vietetään kyseisessä tilassa. Onko tilassa aukeavia ovia? Kuinka helposti tilaan kulkeutuu kosteutta vaikkapa kenkien mukana? Omakotitalon tai rivitalon eteiseen kannattaa hankkia matto esimerkiksi keinokuiduista, jotka kestävät hyvin kosteutta.

2.

KETKÄ KÄYTTÄVÄT TILAA? Asutko yksin vai asuuko kanssasi puoliso, lapsia tai lemmikkejä? Onko jollakulla allergiaa? Usein matto voi auttaa pölyallergisen oireita, sillä pöly laskeutuu matolle, josta se on helppo imuroida sen sijaan, että se lentelee valtoimenaan ilmassa. Pölyallergiselle sopiva maton materiaali voi olla esimerksi paperinaru, puuvilla ja tiheänukkaiset viskoosimatot. Pääasia on, että maton pinta on mahdollisimman tiivis. Vastoin monia ennakkoluuloja villamatot sopivat hyvin myös lapsi- ja lemmikkiperheen arkeen, koska villa hylkii hyvin likaa ja sen saa helposti puhdistettua pois.

3.

MIKÄ KOKO JA VÄRI? Kaksi ensimmäistä kysymystä auttavat pitkälti määrittämään maton materiaalivalintoja. Kun sopiva materiaali on selvillä, tarvitsee enää miettiä maton koko. Matoista on olemassa paljon valmiskokoja, mutta jos sopivaa kokoa ei löydy, on mittatilausmaton teettäminen usein lähes samanhintaista kuin valmismaton hankkiminen.

Mittatilauksena tehty matto istuu parhaiten kotiisi

Eikö valmismatoista löydy kotiisi sopivaa väriä tai kokoa? Tällöin kannattaa harkita mittatilausmaton hankkimista. Mittatilausmattojen laajasta väri- ja materiaalivalikoimasta löydät varmasti kotiisi sopivimman maton – juuri oikean kokoisena. Usein mittatilausmaton neliöhinta on lähellä valmismaton neliöhintaa, joten mittatilausmatto on kaikin puolin varteenotettava vaihtoehto.

  • Ota yhteyttä

    Etsitkö tiettyä sisustukseen liittyvää tuotetta tai ratkaisua kotiisi tai toimistoosi? Jätä yhteydenottopyyntö alla olevalla lomakkeella. Halutessasi voit myös liittää viestiin kuvia toivomastasi sisustusratkaisusta tai tilasta, jota haluat sisustaa. Vastaamme sinulle mahdollisimman pian.

    • Max. file size: 128 MB.
  • Lähettämällä viestin hyväksyt tietosuojaselosteen ja tietojen tallentamisen
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.